Altele

Seara caritabilă ,,Suflet pentru suflet,, , a II-a ediție – 9 decembrie 2016

Seara caritabilă ,,Suflet pentru suflet,, , a II-a ediție – 9 decembrie 2016

Dorința de a participa la magie și a fi parte din magie!…căci fără de voi, tabăra terapeutică pilot pentru copiii cu autism ar fi fost doar un vis.

OAMENI cu inima la vedere și ghidați de dorința de a făuri visuri despre viitor au demonstrat tăria iubirii de semeni și astfel împreună am pregătit surprize și momente speciale susținute de artiști de valoare incontestabilă, valoare recunoscută la nivel național și internațional. Mulțumiri calde artiștilor noștri de suflet Mirel Manea Orchestra, Orchestra Profesionistă ,, Rapsozii Botoșanilor,, ( Manager Dan Doboș ), Corul ,, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul,, ( Dirijor Corolea Gabriel ), Ansamblul folcloric ,, Doina Costeștilor,, ( Coordonator Preot Ioan Cașcaval ), Club Modas Studio ( Coordonator Petru Pricope ) și prezentatorilor noștri speciali Lorena-Elena Matei și Cosmin Parfenov.

Dorim să amintim și de sprijinul sponsorilor, partenerilor și voluntarilor noștri care sub bagheta-i magică au creat lucruri frumoase. Mulțumiri din suflet pentru dăruire, pentru devotament, pentru sprijin și pentru implinirea visurilor! Complex Casa Lux, SC Elsaco Electronic SRL, SC Danimet Exim SRL, Club Interact Botoșani, Florăria Eden, SC Prodalcom SA, SC Grupul de distribuție ETA SRL, SC Casa Dulce SRL, SC Casa Pâinii SRL, SC Dimi SRL, Marius Boatcă Fotography, Cosmin Ciobanu ( ComyStudio ), Tudor Honceriu și Razvan Movilă. De asemeni, mulțumiri și partenerilor media pentru imortalizarea acestor momente magice! Dorohoi News, Ziare Botosani, 4Botoșani, TelemTv, SomaxTv, StiriBotosani.ro, Gazeta de Botosani, Viva Fm, Monitorul de Botosani.

Mulțumiri calde și copiilor –îngerași precum și persoanelor private de la Penitenciarul Botoșani care sub bagheta fermecată a coordonatorilor lor au îmbrăcat în suflet și culoare expoziția cu vânzare care a susținut scopul serii caritabile – tabără terapeutică pilot pentru 42 de familii afectate de autism din cadrul asociației.

( Șc. Gim. Nr. 11, Șc. Gim. Nr. 13, Centrul de Studii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt,, Botoșani – Coordonator Alina Gavril, Colegiul Național A.T. Laurian – Coordonator Talida Grunzac, Parohia Șoldănești, comuna Blândești – Preot Marius Ioan Grunzac, Șc Gim. ,,Aristotel Crâșmaru,, Drăgușeni – Coordonator Marius Prisacaru, Penitenciarul Botoșani – coordonatori Cristina Livadariu și Beatrice Siminiuc, Șc. Gim. ,,Aristotel Crîșmaru,, Drăgușeni, cl. a II-a – Coordonator Ana – Maria Prisacaru ).

Am croit frumoasă haină asociației, am prins culoare, entuziasm, căldură cu aportul fiecărei persoane ce ne-a trecut pragul. Vom face o trecere și vă vom prezenta “materialele” ce s-au îmbinat armonios în croi.

• Totul a început cu ,,POVESTEA NOASTRĂ…. VISUL UNEI SERI DE IARNĂ,, (4 DECEMBRIE 2014), prima ediție a serii caritabile ,, Suflet pentru suflet,,. O seară în care sufletul ne-a fost purtat de feerie, iar visuri noi aveau să ia naștere.

• Așa a luat ființă PRIMUL PROIECT – ,,PRIMUL PAS,, care ne-a ghidat pe cărări ce ne-au conferit un suflu nou și prilejul dezvoltării și astfel au fost asigurate ACTIVITĂȚI TERAPEUTICE DE SPECIALITATE GRATUITE PENTRU 24 DE COPII CU AUTISM ( FEBRUARIE – IULIE 2015 ) ȘI CONTINUITATEA ACESTORA CU SPRIJINUL PRIMĂRIEI MUNICIPULUI BOTOȘANI ȘI A CONSILIULUI LOCAL ( AUGUST – DECEMBRIE 2015 ), bătătorind poteca vieții copilașilor cu speranță, reușite și șansa unei dezvoltări armonioase.

• Inaugurarea ,, CĂSUȚEI COPIILOR CU AUTISM,, (4 DECEMBRIE 2015), un real prilej de bucurie pentru copii care pot să-și urmeze programele de recuperare de specialitate intr-un spațiu amenajat și dotat corespunzător.

• CONTINUAREA PROIECTULUI ,, PRIMUL PAS,, – ASIGURAREA DE ACTIVITĂȚI TERAPEUTICE DE SPECIALITATE GRATUITE PENTRU 42 DE COPII CU AUTISM ( FEBRUARIE – DECEMBRIE 2016 )

• ,,SĂPTĂMÂNA DE INFORMARE ȘI CONȘTIENTIZARE ASUPRA AUTISMULUI,, 28 MARTIE- 2 APRILIE 2016/2015, devenind astfel o tradiție în a marca anual ,,Ziua Internațională a Conștientizării Autismului,, prin activități cu tematici diferite ce au implicat comunitatea. Astfel a fost creată prima funda puzzle umană cu sprijinul elevilor de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian,, , ,,Autismul în culori,, (prima lecție practică de pictura a copiilor cu autism), ,,Natura, prietena noastră,, (plantarea de copăcei împreună cu familia), ,,Zilele jocului,, (prilej de bucurie de a da frâu liber copilăriei în cadrul spațiului de joacă Okidoki), ,,Ziua Porților deschise,, , realizată cu sprijinul Cenrului Tsa din cadrul Dgaspc Botoșani, prilej de deschidere către și dinspre comunitate pentru situația copiilor cu autism și iluminarea în culoarea simbol-albastru a Primărie Municipiului Botoșani.

• PROMOVAREA VOLUNTARIATULUI ȘI CREȘTEREA NUMĂRULUI DE VOLUNTARI ÎN ASOCIAȚIE

Surâsuri de bucurie ne-au fost aduse odată cu atelierele de creație și evenimentul „La magie înainte!”. În luna decembrie, un nou proiect dedicat copiilor cu autism din cadrul asociației se va îndeplini. „În căutarea lui Moș Crăciun”, o inițiativă din suflet pentru suflete. Credința și sufletul cald au ghidat-o pe Lorena în a organiza acest eveniment.

• PROIECTUL ,,ȘCOALA ALTFEL,, – PROGRAM EDUCAȚIONAL PILOT DEDICAT FAMILIILOR AFECTATE DE AUTISM ȘI MEMBRILOR COMUNITĂȚII ( MAI – OCTOMBRIE 2016 ) , REALIZAT CU SPRIJINUL CONSILIULUI JUDEȚEAN BOTOȘANI ce a vizat 10 copii înscriși într-o formă de învățământ, 15 copii care urmează să fie înscriși într-o formă de învățământ au beneficiat de 6 ateliere educaționale/lunar, 25 părinți/aparținători ai copiilor cu autism au benefiat de 6 grupuri educaționale de suport și informare/lună, 2 campanii de informare a comunității asupra problematicii autismului (minim 1/3 din comunitățile județului Botoșani), 2 grupuri de lucru cu actori sociali implicați în problematica autismului ( minim 5 instituții implicate), 20 voluntari recrutați și implicați în activitățile proiectului , peste 1000 persoane informate.

• AMBASADORUL COPIILOR CU AUTISM DIN JUDEȚUL BOTOȘANI – IULIAN ROTARIU este dovada vie pentru altruismul, dăruirea și puterea de sacrificiu prin sprijinul acordat asociației în vederea susținerii proiectelor destinate recuperării copiilor cu autism, prin implicarea constantă în acțiuni sportive de promovare a obiectivelor asociației ( 1000 Km Balkan 2015, Gobi March, Atacama Crossing 2016 ), la nivel național și internațional, și de strângere de fonduri necesare îmbunătățirii calității vieții copiilor afectați de autism și a familiilor acestora.

• REALIZAREA PRIMEI CAMERE MULTISENZORIALE SNOEZELEN – UN VIS ÎMPLINIT! Realizat la inițiativa APCA Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, Consiliului Local și Dgaspc Botoșani.

REALIZAREA UNUI PARC DE JOACĂ PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI – UN VIS ÎMPLINIT! Realizat la inițiativa APCA Botoșani , cu sprijinul Consiliului județean și Dgaspc Botoșani. Dovezi clare că visurile devin realitate atunci când crezi cu tărie în ele! Peste 120 de copiii cu dizabilități vor beneficia de aceste servicii.

• Și iată-ne ajunși aici, ,,SUFLET PENTRU SUFLET,, , EDIȚIA A II-A , DEDICATĂ STRÂNGERII DE FONDURI PENTRU PARTICIPAREA A 42 DE FAMILII AFECTATE DE AUTISM INTR-O TABĂRĂ TERAPEUTICĂ PILOT (2017).

Mulțumim tuturor oamenilor implicați și dedicați cu care am construit impreună parte din viitorul acestor copii speciali!

Suntem siguri că ni se vor alătura în continuare suflete calde după cum ne-au obișnuit. Vom făuri povești și vom demonstra că fapta bună are o putere nemărginită. Cuvintele sunt de prisos, însă zâmbetele de pe chipurile copiilor sunt o dovadă a oamenilor ce au dat aripi visurilor noastre!

http://www.gazetabt.ro/local-suflet-pentru-suflet…

http://stiri.botosani.ro/…/quotsuflet-pentru-sufletquot…

P.S. În curând revenim cu poze, clipuri video de la seara caritabilă ,,Suflet pentru suflet,, ediția a II-a și cu alte informații legate de strangerea de fonduri necesară indepliniri visului copiilor cu autim de a participa alături de familie într-o tabără terapeutică pilot în vara anului 2017.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.