mobirise.com

1 Iunie, Ziua Copilului - 2015

1 Iunie a fost o zi plină de cadouri și voie bună pentru copiii cu autism și pentru parinții lor! ... destinația Mănăstirea Agafton, unde Părintele Ieromonah Siluan Antoci ne-a primit cu caldură, s-a rugat pentru noi, ne-a binecuvântat cu mir. Părintele ne așteaptă să revenim oricând sufletele ne-o va cere.

Cum natura este "înrudită" cu drumeția, am pornit la picior cu toții în poiana din vale. Acolo ne-am instalat tabăra într-un cadru minunat. Aici copii cu TSA, s-au bucurat de soare, aer curat, libertate de mișcare, socializare, activități interactive, activități sportive, dar și artistice, toate jocurile copilăriei menite să le stimuleze și întărească simțurile și increderea în ei și în colaborarea cu partenerii de joacă. Toate aceste activități au fost realizate si susținute cu sprijinul terapeutilor specializați ai Centrului de asistență specializată pentru copilul cu TSA, care i-au implicat atat pe copii cu autism, cât și pe toți părinții, astfel întărindu-se și mai mult legătura permanentă copil-părinte-terapeut.

Ne-am bucurat pentru ca am putut să le canalizăm hiperactivitatea copiilor cu TSA către jocul cu mingea, jocul cu baloane, cățărare, dansuri în formație, să le atragem și dezvolta atenția, dar și creativitatea prin desene făcute pe asfalt și face-painting. Nu în ultimul rând am încercat să-i obișnuim cu ideea de "lucru în echipă", presupunând reguli și sarcini sub forma unei competiții sportive. Copii au fost premiați cu diplome de către terapeuți în aplauzele noastre.


De asemeni, de ziua lor au fost și momente de relaxare pentru a lua masa împreuna și de a se bucura și de alte cadouri primite.


Mulțumim Primăriei Municipiului Botoșani, d-lui Primar Ovidiu Portariuc pentru susținerea permanentă a copiilor cu autism din Județul Botoșani și pentru inițiativa de anul acesta de a oferi pachete cu jucării educative celor 32 de copii ai asociației noastre. De asemenea, mulțumim Consiliului Local pentru aprobarea acestei hotărâri.


Parteneri:

  • DGASPC Botoșani prin Centrul TSA - partener și susținător permanent al activitatilor APCA BT
  • Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Local Botoșani.

Sponsori:

  • Dna. Deputat Tamara Dorina Ciofu - susținător permanent al activităților APCA Botoșani
  • Autogara Trans Dor SRL (dl. Vasile Doroftei)
  • SC Ice Distribution SRL (Algida)
  • Botoșani Shopping Center (dl. Mircea Câmpanu) -susținător permanent al activităților APCA BT.
Failed to load the library

Asociația Părinților Copiilor cu Autism din Județul Botoșani 
CIF: 32969125
str. Ion Pillat nr. 28
(în incinta Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități ''Sf. Spiridon'')
Botoșani 710348, Romania

Președinte:
Gabriela Petrea

Email: apca_bt@yahoo.com
Telefon: +40 (753) 454411

Conturi:

LEI: RO14BACX0000000926960001

EUR: RO84BACX0000000926960002


UniCredit Bank -

Agenția Primăverii BotoșaniLINKuri UTILE

APCA Botoșani pe Facebook